fredag den 22. februar 2008

pasnings vejledning

Bur:
Regel nummer 1: en hamster pr bur, guldhamstre kan ikke gå sammen, de slås og det kan i værstefald ende med at de slår hinanden ihjel.
Der er mange typer hamster bure, vi har vores hamster i et bur der hedder habitrail ovo. Det ser lidt ud som et rumskib, men ungerne er vilde med det...og det er hamsterne også. Det er af plastik og det kan skilles ad,så det er nemt at gøre rent. Det består af nogle små huler og en masse gange, så det imitere sådan set rimeligt godt hamsternes naturlige levested, bortset fra at det er gennemsigtigt plastik... Der er flere hamster folk, der advare mod bure i plastik fordi der er fare for at hamsterne gnaver i plastikken og får det i maven. Det har vi på ingen måde haft problemer med.
Man kan udbygge habitrail ovo i en uendelighed med flere gange, huler, hamsterhjul og meget andet, det er dog dyrt sammenlignet med mere almindelige bure.Man kan læse mere on habitrail på deres hjemmeside her. Og det kan købes her her.
Foder:
Vi fodre vores hamstre med gnaverblanding fra dyrehandleren, der er mange varianter og det er svært at sige hvad der er bedst. Det er en god ide at suplere med andet da de fleste gnaverblandinger ikke indeholder alt det en hamster har brug for. Her er en liste over hvad vi fodre med ved siden af:
hele hasselnødder fra vores have(hamsterne elsker dem og så får de også slidt lidt på deres tænder når de skal gnave sig indtil nøden).
melorme
fårekyllinger
biller og andre små insekter som vi finder.
frugt og grønt
hundekiks (indeholder protein og slider samtidig på tænderne)
kattemad tørfoder
kattemad fra dåse (mest til hun med unger)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar